Kies de goede of juiste rijschool

Kies de goede of juiste rijschool

Er bestaat nog altijd zo’n spreekwoord als: “goedkoop is duurkoop”.
Dit zijn vaak mensen die rijles als  extra bij doen, maar niet de nodige skills hebben om je echt te leren auto rijden. Waar je bij kwaliteit rijles misschien minder lessen nodig kan hebben,
ben je bij een goedkopere lessen meer lesuren kwijt, slechte examen resultaat, wat resulteert op duurder.

Kies voor jezelf de juiste rijschool voor je autorijles. Ga niet alleen af op de lesprijs voor het behalen van je rijbewijs. Vanaf je zeventiende sta je voor de vraag… neem je wel of (nog) geen autorijles en zo ja, voor welke rijschool kies je en hoe ga je de rijlessen betalen? Uiteindelijk moeten de rijlessen leiden tot het behalen van je rijbewijs-B. Voor het zover is, wacht eerst nog het praktijkexamen bij het CBR. In dit artikel mijn visie op de keuze van rijlessen, de slagingspercentages van de individuele autorijscholen en de plek van het CBR in het geheel.

Rijles – Je keuze

Bijna iedereen zal rond het achttiende levensjaar overwegen rijlessen te gaan nemen. Het rijbewijs-B geeft je -nadat het behaald is- de ‘vrijheid’ voor het leven. (mits je het iedere 10 jaar tijdig laat verlengen). In dat licht bezien zijn de kosten die je maakt voor het behalen van rijbewijs een relatief goedkope investering. Maar… in de praktijk blijft het natuurlijk een hoop geld om uit te geven, zodat een goede oriëntatie voorafgaand aan de keuze voor je rijschool heel belangrijk is. Het krijgen van een goede rijopleiding staat natuurlijk voorop, maar je moet je ook op je gemak voelen in -de relatief kleine ruimte van- een lesauto. Tenslotte zit je gemiddeld 45 uur met elkaar in de lesauto om de rijopleiding af te ronden.

 

Bron: http://www.autorij-instructie.nl