Pakketten of losse lessen

Pakketten of losse lessen ?

Bij aanvang van de rijopleiding sta je voor de keuze, neem ik losse lessen of kies ik voor een pakket, zodat ik weet waar ik aan toe ben?

Mijn advies is:
neem losse lessen! Ten eerste geeft dit je de kans eventueel te wisselen van rijschool als het je -om wat voor reden dan ook- niet bevalt; ten tweede geeft het meer rust, omdat je niet de druk voelt je rijopleiding binnen de uren van het pakket af te ronden.

In de praktijk blijkt maar al te vaak dat kandidaten -vanuit kostenoverweging- gaan rekenen om uit te komen met hun pakket, zonder dat ze al ‘rijp’ zijn voor het examen bij het CBR. Ook bij de rij-instructeur zal dit bewust of onbewust mee kunnen spelen.
Natuurlijk is het prettig als je het rijbewijs haalt met zo min mogelijk uren, tegen minimale kosten…maar reëel is dat niet altijd. Het enige wat van belang is én uiteindelijk telt, is dat je als goed beginnend automobilist(e) veilig en goed voorbereid de weg op kunt, zodat je over 60 jaar nog positief kunt verhalen over je ervaring als goed, veilig, sociaal en schadevrij rijdend automobilist.

 

Bron: http://www.autorij-instructie.nl